Zorgt zachte winter voor minder verbruik?

sneeuw op takken in bosHet is deze winter 2019/2020 nog niet echt koud geweest. Het was ook niet echt warm maar de winters die we gewend zijn hebben we nog niet gehad. Daarom vragen de meesten zich dan ook af: Zorgt zachte winter voor minder verbruik? In principe wel want hoe kouder het is, hoe langer we de verwarming aanhouden. Vaak zetten we nu de verwarming later aan en houden we het ook op 20 graden. Dit is natuurlijk een gemiddelde. Niet iedereen zet de verwarming op 20 graden. Sommigen zetten de thermostaat misschien op 21 of op 19 graden.

Zorgt zachte winter voor minder verbruik?

Het is natuurlijk ook maar net wat u comfortabel vind. Maar de energiebedrijven zien toch wel een lager verbruik van aardgas voorbij komen. We merken het heus niet direct. We zullen het zien op de volgende jaarafrekening van ons energiebedrijf. En de winter is natuurlijk nog niet voorbij. Het hangt ook samen met het gedrag van huishoudens. U zult zelf wel merken hoe u met uw verbruik omspringt. Heeft u de verwarming minder vaak aan en minder hoog staan? We kunnen niet te ver vooruit kijken.

Hoe u met uw verbruik omgaat bepaalt deels de hoogte van de energiekosten

Maar wat we wel kunnen doen is ons verbruik beperken. Het is immers ook minder koud. Dus hoeven we de verwarming niet de gehele dag aan te houden. En als we de hele dag niet thuis zijn dan staat de verwarming sowieso uit. Voor aardgas betalen huishoudens tegenwoordig ruim 0.80 cent per kubieke meter. Dat is natuurlijk niet goedkoop. En we betalen nog extra kosten zoals de energiebelasting en Opslag Duurzame Energie. Eenmaal per jaar gebruiken de meesten een energievergelijker zodat ze kunnen bekijken of er weer een nieuwe goedkope energie aanbieding tussen zit.

Welke energie aanbieding is geschikt?

Die zit er ook altijd wel tussen meerdere zelfs. Niet iedereen kiest er voor om elk jaar over te stappen. Er zijn er nog altijd voldoende die gewoon blijven bij hun energiebedrijf. Zij vinden het de moeite niet of zijn wel tevreden zo. Degenen die willen besparen of onvrede hebben over de stijgende kosten maken sneller de stap. U bent ook niet verplicht om over te stappen. Als u dat niet wenst dan laat u alles bij het oude. Zo simpel is het. Maar wilt af van die hoge energiekosten? Dan kunt u opnieuw energie vergelijken. En wanneer u dan de goedkoopste energieleverancier vind dan mag u overstappen.

Een cadeau ontvangen bij een nieuw energiecontract?

Er zijn ontzettend veel energie aanbiedingen. Energiebedrijven bieden tegenwoordig zelfs leuke cadeaus bij een energiecontract. De energiekosten dalen dan niet echt. Maar sommigen zeggen geen nee tegen een Xbox One of een Airfryer. De energie aanbieding waar korting wordt geboden waardoor uw voorschotbedrag lager wordt. Daar kiezen velen voor. Het scheelt vaak een paar honderd euro per jaar.

Wat u ook besluit te doen. Deze zachte winter zal ongetwijfeld voor minder verbruik zorgen. En dat is alleen maar mooi meegenomen. Dat is al een besparing op zich. Besluit u wel om over te stappen? Ook goed want energie vergelijken kan u veel opleveren.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s