Waarom verhoogt mijn energiebedrijf mijn verwachte verbruik?

energie en gasverbruik op energiemeter.jpgWaarom verhoogt mijn energiebedrijf mijn verwachte verbruik? Als u een slimme meter heeft dan kan uw energiebedrijf een schatting maken. Zij kunnen namelijk uw verbruik van afstand inlezen. Als ze daar zien dat het verbruik al iets gestegen is dan anticiperen zij daarop. Wat u dan kunt doen is simpelweg beter op uw verbruik letten. Klopt het dat u de verwarming toch wat hoger heeft gezet? Of de tv te lang aan hebt laten staan?

Hoezeer let u op uw energieverbruik?

Dit komt natuurlijk vaker voor en het is eigenlijk normaal. We staan er niet altijd bij stil hoe we met ons persoonlijk verbruik omgaan. Ja de tv laten we wel aan staan als we even voor een boodschap gaan. Of de kinderen hebben boven gespeeld en hebben de tv niet uitgezet. Ook kunt u er voortaan op letten of u de stekkers na gebruik wel uithaalt. Wasmachine afgelopen? Trek dan de stekker eruit, dit geldt natuurlijk ook voor de andere grote apparaten in huis. Met de koelkast en de vriezer kunnen we dat helaas niet doen. Maar voor de andere apparatuur geldt dit dan weer wel.

Zelf het verbruik ook weer verlagen met simpele aanpassingen

U zult zien dat uw verbruik dan gewoon weer lager wordt. Er kunnen ook andere veranderingen in uw huishouden voordoen. Er wordt een kindje geboren of u gaat samenwonen. Dan kunt u daar qua verbruik wel rekening mee houden. Als er extra gezinsleden bijkomen dan stijgt het verbruik. Verhoog uw voorschotbedrag in dat geval. Dan komt u ook niet voor vervelende verrassingen te staan. Het kan ook zijn dat u verhuisd bent naar een grotere woning. In dat geval kan het verbruik ook toenemen.

Waarom verhoogt mijn energiebedrijf mijn verwachte verbruik?

Bij zulke zaken kan het zijn dat uw energiebedrijf dan dus het verbruik verhoogt. Zij spelen daar dan alvast op in. Niemand staat te springen om een torenhoge energierekening. Daarom kunt u het beste daar al van tevoren rekening mee houden. Als er in uw ogen niets is veranderd en bovenstaande scenario’s wat betreft extra bewoners niet geldt? Dan kunt u uw eigen voorschot weer verlagen. U doet er wel verstandig aan om uw verbruik zelf in de gaten te houden. Houdt het eens twee maanden bij, en bekijk of het verbruik toegenomen is. Als dat zo is dan is het niet raar dat uw energiebedrijf het verwachte verbruik verhoogd heeft.

Elk jaar energie vergelijken helpt

Probeer de energie en gasprijzen elk jaar te volgen. Zodra er prijswijzigingen hebben voorgedaan dan kunt u daar van profiteren. Dat doet u door de goedkoopste energieleverancier te zoeken. Eenmaal gevonden kunt u weer overstappen. Het kan u honderden euro’s per jaar schelen.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s