Het belang van ventilatie uitgelegd

Het belang van ventilatie uitgelegdIn dit artikel wordt het belang van ventilatie uitgelegd. Want we hebben overal om ons heen te maken met luchtdeeltjes. En ook vervuilde lucht. Door goed te ventileren kunt u ongezonde lucht verwijderen. Velen beseffen niet hoeveel slechte stoffen er om ons heen hangen. Zodra we bijvoorbeeld het dekbed uithangen dan zien we al veel stofdeeltjes opwaaien. Schijnt de zon? Dan ziet u de stofdeeltjes veel beter. En dat is vaak aanleiding voor de meeste allergieën en astmatische problemen.

Het belang van ventilatie uitgelegd met name voor astmatische problemen

Juist mensen met astma merken het sneller. Hun longcapaciteit is slechter dan dat van iemand die geen astma heeft. Zij zullen veelvuldig hoesten en steeds last hebben van hun luchtwegen. Zorg er in elk geval voor dat u vervuilde lucht het huis uitdrijft. Er zijn zelfs speciale luchtreinigers te koop die de omgevingslucht zuiveren. Ventileren houdt in dat de lucht in huis ververst moet worden. Dat doet u door de ramen in huis op een kier te zetten. Slaapkamers, woonkamer, keuken en badkamer. Al deze ruimten dien geventileerd te worden. Vooral de keuken en de badkamer.

Voorkom schimmel in de badkamer

De badkamer omdat de luchtvochtigheid er erg hoog is. Wanneer er gedoucht wordt dan beslaat alles in de badkamer. Deze condens moet de badkamer ook weer uit, anders ontstaat er schimmel. En schimmel daarvan is bewezen dat het slecht voor onze gezondheid is. Als de badkamer niet voorzien is van een raam, dan zet u de deur wijd open. Zo kan de condens eruit. Vaak is er wel een ventilatiesysteem ingebouwd waardoor de condens wordt afgevoerd.

Niet enkel de badkamer heeft te maken met schimmel. Schimmel kan zich in ieder vertrek voordoen. En dat komt dus vaak omdat men niet goed of helemaal niet ventileert. Door het teveel aan vocht groeit schimmel. Het is belangrijk om schimmel te voorkomen. Want schimmel is ook slecht voor onze gezondheid. Houdt ventilatie roosters dan ook goed schoon. Reinig de roosters eens in de zoveel tijd.

Koken brengt extra vocht in de keuken

In de keuken kan zich ook makkelijk schimmel vormen. Want tijdens het kookproces ontstaat er ook veel vocht. Zorg ervoor dat u ook daar voldoende ventilatie heeft. Zet tijdens het koken dan ook een raam of een deur open. Het teveel aan vocht verdwijnt dan vanzelf weer. Heeft u een afzuigkap? Nog beter want die kan kookluchten ook afvoeren. Na het koken kunt u deze dan ook weer uitzetten.

Mechanische ventilatie

Veel woningen zijn voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem. Het zorgt ervoor dat vervuilde lucht wordt afgevoerd. En daarbij zorgt het dus voor verse lucht in de woning. Op bepaalde plaatsen in de woning bevinden zich dan ventilatieroosters. Houdt deze goed schoon en reinig deze regelmatig. De modernere woningen zijn zelfs voorzien van een warmteterugwinsysteem. De warmte die vrijkomt bij het afvoeren van lucht, kan inkomende lucht weer verwarmen. Op die manier hoeft men minder gas te gebruiken.

Kost ventileren extra gas?

We kunnen concluderen dat ventileren in de woning gasverbruik kost. Daar zit waarheid in, maar door de aanvoer van verse lucht is de omgeving een stuk gezonder. Dus het is niet correct om dit als verspilling te bekijken. Het beste is dus om bij vochtproblemen in huis deze eerst op te lossen. Anders heeft ventileren weinig zin. Waar schimmel zit kunt u dat verwijderen. En zorg er ook voor dat overtollig vocht de woning weer verlaten kan. Zet dus terwijl u slaapt de ramen op een kier. Dan hoeft u ook geen extra gas te stoken. Op die manier is er aanvoer van verse lucht en wordt de vervuilde lucht afgevoerd terwijl u slaapt.

 

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s