Uw huis isoleren met behulp van subsidie

Denkt u erover na om uw woning aan te pakken? Moet het enkele glas vervangen worden? Of ervaart u veel tocht in huis? Er zijn zoveel punten waar een woningeigenaar op moet letten. Want alle kosten zijn voor de woningeigenaar zelf. Gelukkig kunt u uw huis isoleren met behulp van subsidie. De overheid wil woningeigenaren op deze manier prikkelen om de woning te isoleren. En bij veel huizen is dat dan ook wel nodig.

Uw huis isoleren met behulp van subsidie

Als uw woning slecht of matig geïsoleerd is dan merkt u dat aan de energiekosten. We geven meer uit aan energiekosten als de woning slecht geïsoleerd is. Warmte gaat vaak verloren via de muren of ramen. En dat is natuurlijk zonde, want een slecht geïsoleerde woning warm krijgen is moeilijker. Daar staat dan tegenover dat we de boel flink moeten aanpakken. En het is helaas niet gratis. Wat ook een vervelend nadeel aan een woning is die geen goede isolatie heeft is schimmelvorming. En schimmel is weer slecht voor onze gezondheid. Daarom is uw huis isoleren met behulp van subsidie net dat steuntje in de rug.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

vloer isolatie woning

Minimaal twee vormen van isoleren kiezen en voldoe aan het aantal vierkante meters

De subsidie wordt afgegeven voor isolatie van: Muur, spouwmuur, vloer, dak en glas. Wel is het zo dat u moet kiezen voor minstens twee vormen van isolatie. Anders wordt de subsidie niet uitgegeven. Hoe hoog de subsidie is hangt wel van het te isoleren gebied af. En moet u minstens een aantal vierkante meters isoleren. Grote ramen of muren tellen al veel vierkante meters dus dat behaalt u sneller dan u denkt. Omdat isolatie maatregelen vrij prijzig kunnen zijn komt de overheid met deze subsidie.

Energiekosten zullen dalen na isolatie

Als de woning eenmaal geïsoleerd is dan zult u dit ook gaan terug zien in uw energiekosten. U hoeft vanaf dan ook niet meer zoveel te stoken zoals u dat voorheen deed. Tevens biedt het isoleren van de woning ook meer wooncomfort. Want zeg nu zelf een tochtige woning in de winter is niet fijn. Doe zoveel mogelijk voor onderzoek. Vraag dus verschillende offertes op. Het aanvragen van de subsidie neemt wel even tijd, maar als het eenmaal geregeld is dan heeft u daar ook geen omkijken meer naar.

U kunt tot wel 20% besparen op uw isolatie. Het blijft maatwerk dus de besparing hangt af van wat u kiest. U kunt ook een beroep doen op de energiebespaarlening. Dan leent u geld tegen een gunstige rente voor het isoleren van uw woning.

De subsidie aanvragen doet u door naar de pagina van het RVO te gaan en op de button SEEH aanvragen te klikken. Als u de subsidie aanvraag ingevuld heeft dan kunt u deze nog even controleren voor verzenden. Bent u zover dat u de aanvraag wilt verzenden? Dan klikt u onderaan de pagina op de oranje button. Na uw aanvraag ontvangt u dan een bevestiging per email. Alles wordt dan verder in werking gezet. Wilt u de voortgang bekijken van uw aanvraag? Ga dan naar het eLoket van het RVO.

Energie besparen begint bij u zelf

Energie besparen zal altijd een dingetje blijven zolang we ook energie en gas verbruiken. En daar is niks mis mee. Als u voor u zelf en uw eventuele gezin beslist dat het anders moet dan kunt u besparingen doorvoeren in huis. Dat begint al met het snijden in de energiekosten. Dat doet u door minder te verbruiken. Dan zult u op jaarbasis uw verbruik kunnen verlagen. En dit vertaalt zich dan weer in een lagere jaarafrekening.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s