Overstappen na ontvangen van de jaarafrekening?

Wil je overstappen na ontvangen van de jaarafrekening? Velen doen dit, vaak omdat ze geschrokken zijn van de extra kosten. Overstappen is je goed recht, maar ga ook na wat de oorzaak is van de te hoge jaarafrekening. Als je meer verbruikt hebt dan normaal dan is het natuurlijk logisch dat je meer betalen moet. Zorg in ieder geval dat je ook iets doet aan jouw verbruik. Want daar valt of staat de jaarafrekening mee.

Overstappen na ontvangen de jaarafrekening?

Misschien heb je afgelopen winter lekker de hele dag de verwarming aan gehad. Dat kan een reden zijn voor de hogere jaarafrekening. Want ons huis verwarmen kost meer dan we denken. Voor een kubieke meter aardgas betalen we €0.70 eurocent. En als je dit vermenigvuldigt met het jaarverbruik dan kunnen de kosten dus aardig hoog oplopen. Ondanks het feit dat de ene energieleverancier goedkoper blijkt dan de andere. Dan nog moet je structureel iets veranderen aan het verbruik. Door je gedrag aan te passen kun je je energiekosten significant verlagen. Want de verwarming hoeft in ieder geval niet op 22 graden te staan. En ja we snappen dat je het koud hebt maar dat extra vest doet wonderen.

Hoeveel is er afgelopen jaar verbruikt?

Elk jaar ontvangen we vanuit onze energieleverancier de jaarafrekening. Hierop staan alle kosten duidelijk vermeld. En daarop staat dus ook hoeveel wij verbruikt hebben. Als dit dus meer dan normaal is dan kunnen we daar iets aan doen. Meer dan de helft van de energiekosten gaat op aan gas. Want gas is duur, en dat zal enkel alleen nog maar duurder worden. Draai dus de thermostaat gerust iets lager. Hanteer standaard de 20 graden, dan zit je altijd goed. Wanneer je jezelf aanleert een vest aan te trekken en onder een deken te zitten dan heb je het warm genoeg. Uiteindelijk zul je blij zijn als je dit doet, want je jaarafrekening zal het volgende jaar weer lager zijn.

Te lang douchen is funest voor je jaarafrekening

Ook douchen is vaak het onderwerp van gesprek bij een hoge jaarafrekening. Want we staan er langer onder dan we denken. Ook op dat punt kun je besparen. Een gemiddelde douchebeurt hoeft niet langer te duren dan vijf minuten. Plaats desnoods een timer die de tijd bijhoudt. Voor iedere minuut die je langer onder de douche staat verbruik jij liters warm water en aardgas. Dit hoeft dus helemaal niet. Je maakt het jezelf enkel moeilijker door langer onder de douche te blijven staan.

Stekkers trekken helpt echt met het verlagen van jouw verbruik

En wat te denken van ons elektriciteitsverbruik? Trek jij daadwerkelijk de stekker na gebruik uit het stopcontact? Zo niet? Weet dan dat ieder apparaat dat verbonden blijft met jouw stopcontact ongemerkt stroom neemt. Dit zal je niet honderden euro’s extra kosten maar het kost je wel extra. Trek dus gewoon de stekker na gebruik uit het stopcontact. Dit geldt voor jouw laders, scheermachine, televisie en de computer. Uiteraard zijn er nog veel meer apparaten die stroom gebruiken. Trek die stekker eruit en ook daar zul je zien dat je energiekosten lager zijn.

Een goedkope energie aanbieding draagt bij aan een lager voorschotbedrag

Het is sowieso van belang om te starten met het anticiperen op je energieverbruik in de winter. Ernaast kun je dus beginnen met energie vergelijken. Want er zit altijd een goedkopere energie aanbieding tussen. Je zult op dat gebied dus altijd mazzel hebben. Maak gebruik van een flinke korting en stap over. Door slim te kiezen voor een jaarcontract kun jij het volgende jaar weer opnieuw overstappen.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s