Anticiperen op energieverbruik in de winter

energiezuiniger gaan levenWe zitten nu nog in de zomermaanden, maar aangezien de tijd snel gaat zal het ook zo weer winter zijn. We hebben even een hittegolf meegemaakt waarbij we misschien meer stroom verbruikt hebben met een airco. Maar we kunnen nu al anticiperen op energieverbruik in de winter. Het betekent eigenlijk simpelweg het hele jaar door besparen op stroom en gas. We weten dat de energiekosten iets lager uit kunnen vallen. Want de belasting op stroom gaat gelukkig omlaag.

Anticiperen op energieverbruik in de winter

Onze energierekening is niet iets wat te negeren valt. Vooral als we aan het einde van het jaar geconfronteerd worden met ons verbruik. Daarom is eigenlijk elke dag besparen het beste. Dit doet u door te blijven bezuinigen. Dus ziet u nu om u heen dat er stekkers uit het stopcontact gehaald moeten worden? Doe dat dan direct. Want sluipverbruik sluipt er anders weer in. En dat hoeft niet. Besparen en in de hand houden is anticiperen op energieverbruik in de winter, maar eigenlijk elk seizoen.

Energiekosten terugdringen kan elke dag

In de winter verbruiken we veel meer gas dan in de zomer. Nu in de zomer wordt er natuurlijk geen gas verbruikt voor de verwarming. De zon doet dat wel voor ons. En we vertoeven vaker buiten dan binnen. Maar dan nog kunnen we ons energieverbruik terugdringen. Het bespaart ons geld en veel ergernis. We zijn een volk dat graag mag besparen. Dat doen we niet enkel met de energiekosten. Dit doen we ook als we een vakantie boeken, en we bezoeken de sale in de winkels. Want kleren scoren voor een lage prijs is altijd leuk. Koopjes scoren hoort er nu eenmaal bij.

Ecoprogramma? Die is er niet voor niets

Maar we kunnen natuurlijk ook scoren waar het ons energieverbruik aangaat. Heeft de wasmachine een eco programma? Gebruik deze dan, want deze is bedoeld om te besparen op stroom. Dit geldt ook voor de vaatwasser en de droger. Een eco programma zorgt ervoor dat de apparatuur zuiniger omgaat met energie. Als uw bankrekening het toelaat kunt u ook overwegen om een groot en oud apparaat te vervangen voor een energiezuinige variant. Dit scheelt de helft aan energiekosten per jaar.

Verstandig wassen levert voordeel op

Voor uw wasmachine en vaatwasser geldt de volgende regel: Zet ze pas aan wanneer ze helemaal gevuld zijn. Zo voorkomt u dat u vaker wassen moet. En hoe vaker u wast hoe meer stroom het kost. Is de wasmachine klaar? Vul de wasmand en hang het lekker op aan de waslijn. Dit scheelt weer aan energiekosten voor de wasdroger. Het is belangrijk dat u inzicht heeft in uw energiekosten. Want alleen dan beseft u dat het ook anders kan.

Gemiddelde energiekosten vergelijken?

Als u zoveel mogelijk bespaart op uw energiekosten dan scheelt dat weer enkele honderden euro’s op uw jaarafrekening. En met een jaarlijkse overstap is dat nog eens minimaal €250. U kunt dus er dus financieel flink op vooruitgaan. Want u betaalt immers minder aan de energieleverancier. Bereken de gemiddelde energiekosten eens en leg ze naast uw huidige energiekosten. Het kan goed zijn dat u schrikt van het verschil.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s