Is de slimme thermostaat iets voor mij?

gas besparen met slimme thermostaatDe slimme thermostaat is een vernuftig apparaat. Het kan gebruikt worden om uw verwarming alvast aan te zetten terwijl u niet thuis bent. De thermostaat is aangesloten op WiFi en is te gebruiken met een app. Deze app zet u op uw telefoon. Door de app dagelijks te openen kunt u ook zien hoeveel u verbruikt. Een goede slimme thermostaat leert zichzelf uw gewoonten aan. Het registreert op welke tijden u wel en niet aanwezig bent. Is deze ook nog eens aangesloten op een modulerende cv-ketel kan kunt u energie besparen.

Slimme thermostaat bedienen met uw smartphone of tablet

Wat de slimme thermostaat ook kan is de buitentemperatuur meten en op basis daarvan de temperatuur in huis instellen. Als u bijvoorbeeld iedere week op dinsdagavond gaat klaverjassen dan merkt de thermostaat op dat u dan niet thuis bent. Daarop stelt de thermostaat de temperatuur dan in. Zo zijn er meer dingen in te stellen. Is uw telefoon op een bepaald afstand van de woning? Dan kunt u het zo instellen dat de verwarming aangaat. Hoe verder u van de woning af bent, des te eerder leert de thermostaat aan dat de verwarming dan automatisch uitgeschakeld wordt.

De app biedt u handige tips en trucs om optimaal te bezuinigen

U ontvangt handige tips en trucs over hoe u kunt besparen. Het is wel een even een klusje om erachter te komen hoe de thermostaat precies werkt. Maar eenmaal onder de knie is het handig werken ermee. De slimme thermostaat kan dus een ideaal apparaat zijn om te kunnen bezuinigen op het gasverbruik. De gemiddelde prijs van het apparaat ligt rond de €249. Meerdere fabrikanten bieden ze dan ook aan. Het meest bekende is de Google Nest of de Tado. Ook zult u wel energie aanbiedingen tegenkomen waarbij u de slimme thermostaat gratis aangeboden krijgt. Het gaat hier meestal om een driejarig energiecontract.

U kunt het apparaat dus ook prima in de winkel kopen zonder daarbij aan een lang energiecontract vast te zitten. Het is maar waar uw voorkeur naar uitgaat. De slimme thermostaat kan dus handig blijken in de volgende situaties:

  • Thuiskomen in een verwarmde woning tijdens koude en gure dagen
  • Uw verwarming staat niet meer te lang aan of uit
  • U krijgt inzicht in uw eigen verbruik
  • Besparen op het gasverbruik

Temperatuur per ruimte instelbaar

U kunt per kamer de temperatuur instellen. Eigenlijk is het verwarmen van de slaapkamers niet nodig. We leven niet in een land met Siberische temperaturen. En slapen in een warme slaapkamer doet de nachtrust ook geen goed. Natuurlijk is een goed klimaatcomfort in de woonkamer wenselijk, en daarbij kan de slimme thermostaat van dienst zijn. Ook hoeft u niet meer zelf te draaien aan de thermostaat want alles is te bedienen vanaf uw telefoon of tablet. Het punt is deze thermostaat kan u aanleren om u zelf bewuster te worden van wat u verbruikt. Overigens is de ouderwetse thermostaat ook nog altijd goed. Door zelf zoveel mogelijk te besparen kunt u uw energiekosten zelf verlagen.

Daar hebben we niet persé de slimme thermostaat voor nodig. Het kan handig zijn en past bij de moderne tijd. Maar als u echt wilt besparen op uw energierekening dan kan dat ook prima zonder.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s