Wat gaat u 1 juli doen? Vergelijken of blijven?

Elk jaar op 1 januari en 1 juli veranderen de energiekosten weer. Zo ook dit jaar per 1 juli 2019. Eneco had eerder al aangegeven de energieprijzen te gaan verlagen. Essent stelde dat zij hun prijzen gelijk houden. Maar er zijn natuurlijk veel meer energieleveranciers. En automatisch dus ook meer aanbod. Heeft u zoiets van: Ik wil mijn energiekosten opnieuw vergelijken? Dus wat gaat u 1 juli doen? Vergelijken of blijven?

Wat gaat u 1 juli doen? Vergelijken of blijven?

Energie vergelijken kost niks en verplicht u tot niets. Dus opnieuw vergelijken kunt u altijd overwegen. Als u dan toch vind dat de energiekosten te duur zijn of dat het niets verandert? Dan kunt u nog een jaar aanblijven bij de huidige energieleverancier. We weten allemaal dat met energie vergelijken korting kan worden behaald. Maar willen we echt lagere energiekosten? Dan moeten we de energierekening aanpakken. En dat doen we uiteraard met minder verbruiken. Want u heeft deels uw eigen energiekosten in de hand.

Niet ieder huishouden stapt elk jaar over

Er zijn er echt nog genoeg huishoudens die niet ieder jaar energie vergelijken. Ze staan er meestal ook niet bij stil. Het dagelijkse leven slokt ze op. Druk met werk en school dus komt het er niet van. Toch is het verstandig om uw momentje te pakken. Want als u weet wat er op de energiemarkt speelt kunt u uw voordeel doen. Er is ook de groep die denkt: Maar de energiekosten gaan toch omhoog? Wat heeft vergelijken dan voor zin? Het is een logische gedachte om dat te denken. Maar energieleveranciers verdienen juist aan de consument. Dus moeten ze wel met scherpe prijzen stunten.

Energieleveranciers komen met uiteenlopende aanbiedingen

Als zij dit niet doen dan stapt men immers ook niet over. Dus consumenten moeten geprikkeld worden. En dat doet het energiebedrijf met allerlei aanbiedingen. Zo veranderen de voordelen bij een energiecontract. Er kan nog altijd voor een cashback of korting worden gekozen. Maar er wordt tegenwoordig goed nagedacht over de cadeaus. Een klus bon zien we vaker voorbij komen. Of een bon om uit eten te gaan. Er wordt geanticipeerd op de wensen van de klant. Concertkaarten worden daarom ook aangeboden. Of een dag naar de dierentuin.

Energie vergelijken heeft altijd nut!

Welk cadeau u ook besluit te kiezen u mag weten dat energie vergelijken altijd nut heeft. Als tijdens een energievergelijking blijkt dat overstappen niet voordelig is, dan heeft u die kennis ook weer opgedaan. Maar vaak wordt men wel over de streep getrokken. Ze gaan er op de voorschotnota op vooruit. Niet dat ze meer gaan betalen maar minder. Want ze gaan er op vooruit dankzij lagere energiekosten. Het zou voor een ieder automatisme moeten zijn om energie en aardgas te besparen. Want ook hiermee behalen we groot voordeel.

Besparen is dé remedie

Als er echt goed gelet wordt op hoe we met energie en gas omspringen en dus besparen? Dan levert dat per jaar een voordeel op van een paar honderd euro. Het hangt er maar net van af hoe actief u bespaart en zich eraan houdt. Dus u kunt gerust opnieuw de energiekosten berekenen. Dit is vrijblijvend en dan weet u direct waar u aan toe bent!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s