Lage inkomens nog altijd moeite met ophoesten energierekening

Ondanks de positieve berichten dat de koopkracht vooruit is gegaan kampen lage inkomens met de stijgende kosten. De lage inkomens hebben nog altijd moeite met ophoesten energierekening. En dat is ook niet verwonderlijk. Per saldo is de inkomstenbelasting dan gedaald maar niet iedereen merkt hier iets van. Lopen we door de supermarkt dan zien we dat de boodschappen flink duurder zijn. En alles is duurder geworden. 

Niet enkel de energiekosten zijn duurder geworden

De autoverzekering is duurder geworden want zo zeggen de verzekeraars:  Wij maken meer kosten. Een abonnement voor internet en tv is ook duurder dan het was. Alle berichten ten spijt ook de energiekosten zijn gestegen en niet zo’n beetje ook. We vragen ons dan ook af waar dan onze besparing zit. In ieder geval niet met de zogenoemde verlagingen vanuit het kabinet. We zijn niet ineens meer gaan verdienen. Dus eigenlijk is de verlaging uit het kabinet een wassen neus. Dit zijn natuurlijk uitspraken die niet zomaar gedaan kunnen worden. Maar het is nu eenmaal zo.

Een klein pensioen tegenwoordig staat niet garant voor welverdiende rust

Vooral de ouderen die een klein pensioentje genieten zien hun geld verdampen. Er wordt de laatste jaren flink getornd aan de pensioenen. En deze groep mensen werkt immers niet meer. Zij mogen genieten van hun welverdiende rust na minimaal 40 jaar hard gewerkt te hebben. Ze ontvangen iets meer dan iemand die in de bijstand zit. Maar hun energiekosten stijgen alsmaar. De energiebelasting is hoger geworden en blijft stijgen de komende jaren. Op jaarbasis stijgen de energiekosten voor 2019 met zo’n €350.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier

Genieten van een welverdiend pensioen lijkt dan heel karig te worden. Wat ook meetelt zijn de verhogingen in de andere sectoren. Een 65 plusser krijgt ook te maken met meer zorgkosten. Want de zorgpremie wordt ook steeds duurder. Wat lage inkomens dan rest is steeds opnieuw zoeken naar een andere energieleverancier. Door te kiezen voor een eenjarig contract kunnen ze profiteren van een voordelige welkomstkorting. En daarbij is energie besparen ook van belang.

Energie besparen is noodzakelijk voor een lagere energierekening

Het jammere is dat energie besparen nu eigenlijk noodzakelijk wordt. Korte douchebeurten. Verwarming korter aanzetten en op tijd weer uitzetten. En zoveel mogelijk besparen op het stroomverbruik. De gemiddelde energierekening kan daar mee verlaagd worden. Denk aan een verlaging van zo’n €100 per jaar. Dit hangt af van welke besparingsmaatregelen men neemt. Overstappen van energieleverancier kan ook €200 extra schelen per jaar. Zoek dus met regelmaat de goedkoopste energieleverancier en stap elk jaar over. Alleen op die manier kunt u de kosten enigszins drukken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s