Uw energierekening in de hand houden

energie-gas-besparen-2019Uw energierekening in de hand houden zorgt ervoor dat u daarmee grip op de kosten krijgt. Door goed op te letten hoe u met het verbruik omspringt is van belang. Zorg dus dat u niet uitbundig doucht, of vaker wasbeurten draait. Het is makkelijk om dat ene wasje snel te draaien. Maar het kledingstuk uithangen buiten levert ook een fris kledingstuk op. Als het echt vies is dan kunt u het uiteraard wassen. Maar wacht daarmee tot uw wastrommel geheel gevuld is. 

Is uw energierekening u duidelijk?

Ten eerste is het wel nodig dat u uw energierekening begrijpt. Daartoe dient uw energieleverancier zo duidelijk mogelijk alles te omschrijven. En het kan een wirwar aan informatie zijn. We betalen namelijk niet alleen de leveringskosten voor energie en gas. Meerdere partijen krijgen geld van ons. De netbeheerder moet betaald worden voor het onderhoud aan onze aansluitingen en meters. De belastingdienst wil zijn aandeel zien voor de energiebelasting en de btw. En de overheid deelt ook nog mee want zij krijgen van ons betaald voor de Opslag Duurzame Energie. Met dat geld kunnen zij investeren in duurzame projecten.

Hoe verlaagt u uw verbruik?

Heel leuk allemaal maar de eindgebruiker moet dus betalen. We ontkomen niet aan de vaste kosten. Wel kunnen we natuurlijk zelf zoveel mogelijk doen. Want als u flink bezuinigt op uw verbruik dan bespaart op uw energiekosten. Het begint thuis en een paar aanpassingen zorgen voor een lager verbruik. U zult het vaker lezen, maar het gene wat echt helpt is uw gasverbruik verlagen. Zet zo laat mogelijk de verwarming aan, het liefst op gepaste tijden. Stel uw thermostaat er op in. Zo voorkomt u onnodig gasverbruik. Kan de thermostaat niet ingesteld worden? Draai hem dan zelf uit rond 21:00 in de avond. Het wordt echt niet meteen koud in huis.

Aardgas is ontzettend duur

Ook kunt u de verwarming in de slaapkamers uitzetten. Elke radiator in een verblijf waar u niet lang bent kan wel uitgezet worden. De verwarming aan in het toilet is niet nodig toch? Zolang vertoeft u niet op het toilet. Dat geldt ook voor de gang bij de voordeur, het is logisch dat u de verwarming daar aan wilt zetten. Maar als u eenmaal door de voordeur bent loopt u door naar de woonkamer. Dus het is eigenlijk verkwisting van gas. Door alleen al op uw verwarmingskosten te bezuinigen verlaagt u uw energierekening al snel tot €150 per jaar. Tel daar het douchen bij op en reken daar €100 bij.

Uw energierekening in de hand houden op verschillende manieren

Bezuinigt u op uw energieverbruik? Dan kunt u uw energierekening ook verlagen met nog eens €100. Zoals u ziet kunt u meer dan genoeg doen om uw energierekening in de hand te houden. Het draait allemaal om gewoontes doorbreken. Niet meer verkwistend omgaan met energie én gasverbruik. Het energieverbruik kan ook verlaagd worden als u energiezuinige apparatuur gebruikt. Dus heeft u nog een oude koelkast? Overweeg eens een nieuwe dit heeft ook enorm invloed op uw verbruik. De nieuwe apparatuur die verkocht wordt is veel zuiniger. Om de paar jaar kunt u dan langzaam de oude apparaten vervangen voor nieuwe apparatuur.

Gebruikt u ergens in huis nog oude gloeilampen? Vervang deze dan ook nog even voor led verlichting. Dit scheelt ook enorm in uw energieverbruik. Tot slot is het overstappen naar een andere energieleverancier nog altijd een optie. Dan kunt u ook heel goed besparen op uw energiekosten. De energievergelijker geeft aan welke energiekosten de goedkoopste zijn in 2019.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s