Kiezen voor een variabel tarief in deze dure tijd?

De energiekosten zijn grillig en het enige waar we zeker van zijn is dat ze gaan stijgen. Als uw energieleverancier u een variabel tarief biedt moet u deze dan aannemen? Het antwoord daarop is simpel: Nee! Kiezen voor een variabel tarief in deze dure tijd is onverstandig. Vanaf 1 januari 2019 gaan de energiekosten omhoog. En dan is de beste optie om te kiezen voor een vast tarief.

Een jaar vastzetten van uw tarief is verstandig

Zet het tarief vast voor maximaal een jaar. Dan betaalt u een jaar lang hetzelfde tarief. Zodra dit jaar voorbij is kan er weer gezocht worden naar een andere actie. De energiemarkt is namelijk altijd in beweging. De tarieven veranderen toch tweemaal per jaar. Natuurlijk moeten energiebedrijven de verhogingen doorvoeren. Maar ze kiezen er ook voor om klanten aan te trekken. En dat wil zeggen nieuwe klanten. Zorg dat u elk jaar een nieuwe klant bent. Want deze groep krijgt nu eenmaal de hoogste welkomstkortingen.

Niet kiezen voor een variabel tarief in deze dure tijd

Zo zullen sommige energiebedrijven stellen dat een variabel tarief beter kan zijn. Omdat de tarieven op de energiemarkt fluctueren. Maar het nadeel van een variabel tarief is dan ook dat een eventuele stijging u raakt in de portemonnee. Met een vast tarief heeft u nu eenmaal meer zekerheid. En dat is wel zo fijn als we kijken naar de verwachting van de energieprijzen 2019.

Kom niet in de verleiding om voor een driejarig energiecontract te kiezen

De inkoopprijzen op onze energiemarkt zijn afgelopen juli ook duurder geworden. Dat had weer te maken met de stijgende olieprijzen. En ook al zijn de olieprijzen weer gezakt. Dat is meestal nooit voor een langere tijd. Logischerwijs zou u dan denken: O maar dan kan ik de energieprijzen beter drie jaar vastleggen. Eigenlijk niet want als de energiebedrijven weer stunten dan profiteert u niet mee.

Ga zelf aan de slag en verlaag uw verbruik en uw kosten

Houd zelf de touwtjes in handen wat uw energiecontract betreft. Dit doen we al door thuis te bezuinigen. Daar hebben we wel een vinger in de pap. Want u maakt zelf uit hoelang de verwarming aanstaat. En hieruit ontstaat een lagere energierekening. Er zijn zoveel kleine trucs die leiden tot nog meer energiebesparing. Wat te denken van uw energieverbruik? Schaf standbykillers aan als u dat nog niet heeft. Dit zijn stekkerdozen met ruimte voor drie stekkers of meer. En er zit een handige knop op waarmee u met één klik alles van het stroomnet haalt.

Energieverbruik kan makkelijk verlaagt worden

Zo hoeft u niet steeds tientallen stekkers er elke avond zelf uit te halen. Een aantal stekkerdozen is genoeg om alle stekkers in kwijt te kunnen. Vaak denken we door op het knopje van de lamp op uit te drukken dat het genoeg is. Maar de stekker zit er dan nog wel in. En dit neemt vervolgens ongemerkt elektriciteit. Als u alles echt uitzet dus ook uw tv en audio-apparatuur dan bespaart u ongemerkt veel elektriciteit.

Een energievergelijker biedt uitkomst in deze dure tijd

U kunt dus echt op verscheidene manieren bezuinigen. Een prijsberekening van alle energiekosten is daar ook één van. Met een energievergelijker vindt u vaak veel voordelige deals. Het is natuurlijk aan u om daar iets mee te doen. Kunt u alweer wisselen van energiebedrijf? Ga eens vrijblijvend energie vergelijken zonder poespas. Wie weet levert het u voor 2019 wel zo’n €350 op.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s