Energie besparen wordt een must de komende jaren

Energie besparen wordt een must de komende jaren met het oog op de stijgende energierekening. Het is een geschikte methode om de kosten te drukken. Van belang is dus om grip te houden op de energierekening. En energie besparen zal daar bij helpen. Heeft u wel eens bijgehouden hoe lang u eigenlijk onder de douche staat? Begin daar eens mee, let op de begintijd en eindtijd. Vaak zal de uitkomst u verrassen. Menigeen denkt namelijk dat het wel meevalt hoe lang ze onder de douche staan. Lees ook het artikel Hoe in te grijpen op de energiekosten voor meer tips.

Waar gaat uw geld naartoe?

Elke minuut onder de douche gaat voortaan tellen. Want gas zal flink worden belast. De energiebelasting daarop wordt duurder. En omdat de overheid uiteindelijk helemaal van het gas af wil zullen we daaraan mee moeten betalen. Het zal nog een flinke klus blijken om woningen gasloos te krijgen. Want de huidige alternatieven zijn erg kostbaar. Heel veel woningeigenaren hebben hier geen geld voor. Ga ook de energieslurpers in uw woning eens na. Wist u dat een elektrische boiler veel stroom verbruikt? Of een luxe jacuzzi of sauna in huis? Veel huishoudens hebben gelukkig geen jacuzzi of sauna, maar er zijn er wel veel die een waterbed hebben. En een waterbed verbruikt ook stroom.

Elektrische boiler één van de energieslurpers

Een gemiddelde elektrische boiler kost een huishouden al €400 per jaar aan stroom. En dat waterbed kost een huishouden ook €150 per jaar. Natuurlijk is het geen doen om dan maar alles wat teveel stroom verbruikt de deur uit te doen. Maar bedenk u tweemaal als u een waterbed wilt aanschaffen. De elektrische boiler zou vervangen kunnen worden voor een zonneboiler. Probeer uw verbruik nauwlettend in de gaten te houden. Want hier zit de besparing. Als uw koelkast al tien jaar in de keuken staat dan kunt u overwegen deze te vervangen voor een zuiniger exemplaar.

Vervang uw oude apparaat en bezuinig op uw verbruik

Dit geldt ook voor de wasmachine en de wasdroger. Vooral deze twee apparaten kunnen veel stroom verbruiken. Omdat we er vanuit gaan dat u één apparaat kunt/wilt vervangen. Dan kunt u het beste beginnen met de wasmachine of de droger. Want deze worden regelmatig gebruikt. Een energiezuiniger exemplaar kan uw energiekosten al bijna met de helft verlagen. En bij deze apparatuur kunt u gerust de stekker na gebruik eruit halen. Zo voorkomt u ook nog eens sluipverbruik. Het lijkt misschien onbeduidend maar alle kleine beetjes maken een grote besparing.

Er zijn consumenten die zeer tevreden zijn met hun trouwe koelkast. Het apparaat doet immers al jaren dienst. Dit geldt ook voor een tweede vriezer of koelkast. En de tweede koelkast is deze echt nodig? Want deze draagt bij aan een hoger verbruik, vooral als deze verouderd is. Feit is dat elk apparaat dat bijdraagt aan ons comfort dat dit ook de energiekosten verhoogd. Eigenlijk moet u zich afvragen of u de tweede koelkast wel nodig heeft. Besluit u deze weg te doen dan scheelt dit in uw verbruik.

Breng uw energieverbruik in kaart

Breng dus in kaart welk apparaat het meest energie verbruikt. Vraag u zelf dan af of u dit apparaat kunt vervangen. Het vervangen kost u eenmalig een som. Maar de energiekosten varen daar wel bij. Bent u het hele jaar actief geweest met energie en gas besparen? Dan zult u blij zijn met uw jaarafrekening. En als u ook nog kiest voor de goedkoopste energieleverancier met energie vergelijken? Dan bespaart u maximaal op de jaarlijkse kosten.

Ook beginnen met energie vergelijken? Bereken uw voordeel

Uw energierekening verlagen zal altijd een goed gevoel geven. Besparen levert geld op, maar draagt ook bij aan een duurzaam klimaat. Want met besparen verlaagt u de CO2 uitstoot. En eigenlijk hoeft het bezuinigen u ook niet veel tijd te kosten. Het enige wat u doet is uw verbruik monitoren, zo kunt u bijtijds ingrijpen als het verbruik te hoog is. Gewoontes aanpassen vergt eerst uw aandacht en later went u eraan. Op die manier zult u een paar honderd euro in uw zak kunnen steken. En dat ieder jaar weer!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s