Overstappen met een checklist

Waarom is overstappen toch zo belangrijk voor ons consumenten? Overstappen is dé manier om geld te besparen. Maar sommigen vinden het belang van groene energie ook belangrijk. Dat is dan hun reden om over te stappen. Bekijken we de nieuwsberichten dan worden wij daar ook niet vrolijk van. Want alles wordt duurder, van de zorgpremie tot aan de energierekening.

Hogere kosten worden doorberekend aan de consument

Verzekeraars, de overheid en energiebedrijven berekenen hun kosten door aan de consument. En dat kan heel nadelig uitvallen als we hier niets tegen doen. De zorgpremie zal een paar tientjes duurder worden. De autoverzekering is duurder geworden. En de energierekening is de sluitpost in dit verhaal. Als u geld wilt besparen dan zult u moeten vergelijken en overstappen. Maak eerst een checklist voor u zelf. Deze checklist bevat uw voorkeuren.

Maak een vergelijking en overstappen met een checklist is handig

Als u op zoek gaat naar een goedkoper energiebedrijf waar moet deze dan aan voldoen? U kunt alvast punten opschrijven zoals: Goedkopere energietarieven, groene energie, en een korte looptijd bijvoorbeeld. Want dan maakt u het u zelf een stuk makkelijker. Als u voornemens bent over te stappen naar een éénjarig contract, dan kunt u na dat jaar weer opnieuw vergelijken. Groene energie kan opgewekt zijn in Nederland, en dat is een pré want dan is het echt duurzaam.

Wat vinkt u allemaal aan in de energievergelijker?

Dat kunt u altijd aanvinken in een energievergelijker, alleen duurzame energiebedrijven uit Nederland. Vervolgens vinkt u bij soort contract 1 jaar aan. Op die wijze heeft u uw energievergelijking gepersonaliseerd. En krijgt u alle groene energie aanbiedingen te zien. Als u zover bent om over te stappen dan klikt u op aanvragen. Uw checklist om over te stappen naar een energiebedrijf kan dan afgevinkt worden.

De hoogte van uw voordeel bij overstappen

De checklist bij het overstappen naar een ander energiebedrijf is handig. Als u alle punten naloopt dan kan het u €400 per jaar opleveren. Eigenlijk zou u een fervent overstapper moeten worden. Dat houdt in dat u elk jaar opnieuw begint met energie vergelijken. Het overstappen loont voor iedere consument. En degene die nooit eerder is overgestapt kan een forse besparing tegemoet zien. De tijd waarin u overstapt is ook van belang. Zorg namelijk eerst dat u daadwerkelijk mag overstappen. De einddatum is in dit geval van belang.

Begin tijdig met energie vergelijken

Dus loopt uw energiecontract af in september? Dan kunt u in augustus al beginnen met de vergelijking. Zo voorkomt u ook die nare opzegboete. Dit kan u minimaal €50 per product kosten en maximaal €125 per product. Dus let hierbij altijd goed op. Het beste van een energievergelijking is het voordeel. Maar wist u dat u het meest voordeel behaalt door te kiezen voor een energie en gas product? Het is namelijk mogelijk om apart een energiebedrijf te kiezen voor elektriciteit en gas.

Altijd veertien dagen bedenktijd

De meeste aanbiedingen zijn gericht op elektriciteit en gas. Hier zult u dan ook zien dat het voordeel hoger is. Neem nooit overhaast een beslissing en ga vooral niet in op telefonische aanbiedingen. Toch kunt u in alle gevallen veertien dagen de tijd om u te bedenken. Op het moment van overstappen gaat uw bedenktijd dan ook in.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s