Hoe houdt u de energiekosten beperkt?

Hoe houdt u de energiekosten beperkt? Bent u een fervente bespaarder? Let u goed op waar u bezuinigen kunt? Verlaagt u significant uw energiekosten? De winter was koud en de zomer is nu veel warmer dan eerder werd aangenomen. Heel veel consumenten zagen deze zomer dan ook niet aankomen. We gingen eigenlijk uit van een kwakkelende zomer is het niet? Warm weer zorgt er voor dat consumenten meer buiten zijn.

Verbruik niet meer stroom dan normaal

Het kan ook zo zijn dat de warmte verdrongen moet worden met een airco. Maar wist u dat deze airco u gauw zo’n €7 per dag kost aan stroom? Een ventilator is in dat geval veel goedkoper. Zorg voor koude lucht s’avonds, dus zet ramen en deuren tegen elkaar open. Zo kan de warmte van overdag er weer uit. We moeten nog even volhouden want de lagere temperaturen komen er weer aan. Weer of geen weer, we dienen altijd goed te letten op onze gemiddelde energiekosten.

Hoe houdt u de energiekosten beperkt?

In de zomer besparen we sowieso op gas, want de kachel hoeft niet aan. Zet eens een timer als u gaat douchen. Houdt de timer op maximaal vijf minuten. Daar wordt ontzettend veel gas mee bespaard. En gas is best wel prijzig met 70 cent per kubieke meter. Als u niet in het bezit bent van een afwasmachine dan kunt u het beste de vaat eerst met koud water afspoelen. En vul een teil met warm water waarin u de vaat wast. Zo hoeft uw warm water kraan ook niet onnodig te stromen.

Gas is duurder maar de kortingen zijn ook hoog

Gas mag dan wel duurder zijn, maar de energieleveranciers bieden leuke kortingen. Bij een verbruik van 2300 kWh en 1100 m3 gas betaalt u maandelijks zo’n €104. Dat valt in ieder geval mee. Wel moet u dan het juiste verbruik invullen. Daarmee voorkomt u een schatting op uw energiekosten. Wanneer u gaat beginnen met energie vergelijken zult u de goedkoopste energie vinden. Tweemaal per jaar kunnen de prijzen veranderen. Daarom is het altijd verstandig om elk jaar te vergelijken.

Sla energie vergelijken niet over

Als u denkt: O ik sla dit jaar wel even over, dan bent u een dief van uw eigen portemonnee. Houdt in ieder geval de energiekosten in de gaten in onze energievergelijker. Als u vindt dat het verschil meevalt dan hoeft u niet over te stappen. Maar ziet u een besparing van een paar honderd euro? Dan is energie vergelijken dus wel een goede zaak. Had u dit niet gedaan dan had u dus ook niet gezien dat u kon besparen. Energie vergelijken is altijd vrijblijvend. Maar altijd een handige tip om de veranderingen bij te houden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s