Energieverbruik en thuiswerken

Het komt steeds vaker voor dat men voor een bedrijf kan thuiswerken. Het scheelt het bedrijf aan kosten voor de huur van een pand. Ze krijgen dezelfde taken die ze anders ook moeten uitvoeren wanneer ze op kantoor zijn. Callcenter medewerkers kunnen tegenwoordig thuis klanten te woord staan. Of administratieve klussen kunnen op de computer uitgevoerd worden. Dit brengt wel een hoger energieverbruik met zich mee.

Thuiswerken is ideaal maar denk om het energieverbruik

Het nut van thuiswerken is dat het bedrijf dus geen huurkosten kwijt is. Ook worden er geen kosten gemaakt voor het reizen. Maar als u de hele dag thuis werkt dan gaat het energieverbruik wel omhoog. Vraag uw baas of leidinggevende of er ook een vergoeding wordt gegeven voor de energiekosten. Verhoog uw voorschotbedrag als u weet dat u voortaan thuis gaat werken. U voorkomt hiermee dat u straks ineens een bedrag bij moet betalen omdat u thuis werkt.

Ondernemers kunnen energiekosten in bepaalde gevallen aftrekken

Bent u ondernemer? U kunt in een aantal gevallen de energiekosten aftrekken. Maar uw kantoor moet dan wel voorzien zijn van een eigen ingang en toilet. Stel u woont in een huurwoning dan kunt u het huurrecht splitsen naar verbruik. Dat wil zeggen:

  • U geeft het huurrecht aan als ondernemingsvermogen
  • U geeft het volledige huurrecht op als privévermogen
  • U splitst het huurrecht op, u geeft een werkruimte aan waar u werkt. Deze werkruimte behoort dan tot uw ondernemingsvermogen

Als u daarin een keuze maakt dan zal deze keuze blijvend zijn zolang uw onderneming bestaat. Als u een verbouwing uitvoert dan mag u uw keuze soms herzien. Ook mag u de werkruimte als aftrekpost gebruiken vanaf het begin dat uw onderneming is gestart. Dus niet later nog eens als aftrekpost gebruiken. De belastingdienst is daar erg stellig in. Zorg dat u uw huur dan ook betaalt vanaf de zakelijke rekening.

Hoeveel vierkante meter heeft u nodig?

Gebruikt u een aantal vierkante meter als ruimte om te werken? En is dit meer dan 10% van de gehele oppervlakte? Reken dan uit hoeveel ruimte uw werkplek in beslag neemt, dit berekent u in het aantal vierkante meters. Op de site van de belastingdienst wordt een rekenhulp aangeboden waarmee u kunt bepalen of u recht hebt op de aftrekpost. U kunt dus de huur voor een deel als aftrekpost gebruiken. En de energiekosten kunnen als aftrekpost gebruikt worden. Maakt u kosten voor het inrichten van uw werkplek? Ook deze kunt u als aftrekpost gebruiken.

Belastingdienst is onduidelijk in wat wel mag

De belastingdienst kan u meer informatie verschaffen over dit onderwerp. Het kan lastig blijken om uw werkplek in de huurwoning als aftrekpost te gebruiken. Als u puur administratieve klussen verricht en de kans bestaat dat u uw werkplek niet als aftrekpost mag gebruiken. Dan kunt u het beste uw energieverbruik terugdringen. Houdt een percentage van de energiekosten in als u een factuur opmaakt als ondernemer. Bent u thuiswerker voor een bedrijf dan kunt u vragen om een vergoeding. Zorg dat u zo zuinig mogelijk met uw energieverbruik bent. Sluit uw pc af als uw werkdag erop zit en laat hem niet in de standby stand staan. Zo voorkomt u dat de pc niet onnodig energie verbruikt.

Laptop verbruikt minder energie

Werk met een laptop want die verbruikt veel minder dan een computer. Een laptop gaat namelijk zuiniger met de energie om. De batterij van de laptop kan gerust twee uur zonder energie. Is de laptop leeg dan kunt u deze weer opladen. Wist u dat u jaarlijks zo’n 80 euro kunt besparen op onnodig energieverbruik? En door energie uit te sparen thuis kunt u ook op jaarbasis zo’n 100 tot 200 euro besparen. Maak gebruik van de wisselende energieprijzen. Vergelijk elk jaar weer de gemiddelde energiekosten van de energie aanbieders. U kunt namelijk altijd besparen op de kosten voor uw energie.

De goedkoopste energie aanbiedingen

Energie vergelijken door de goedkoopste energie aanbiedingen te checken loont. Dus bespaart u én op uw energiekosten en uw oude energieleverancier? Dan kunt u per jaar wel zo’n 500 euro besparen. Kies de goedkoopste energierekening uit en stap direct over.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s