Hoe duurzaam kunnen we zijn met energie?

We kunnen zo duurzaam met energie zijn als we zelf willen. Om te beginnen kunt u kiezen voor een groene energie product. Op die manier kiest u al voor een duurzamer milieu. Het blijkt dat bijna de helft van de consumenten er over nadenkt om thuis meer te verduurzamen. Er zijn nog veel meer manieren waarop u zo duurzaam mogelijk kunt leven.

Heeft u momenteel groene of grijze energie?

Welk energieproduct neemt u momenteel af? Is dat groene of grijze energie? Laten we stellen dat dit op het moment grijze energie is, dan bent u eigenlijk niet zo goed bezig. Het is niet zo dat we meteen met vingertjes gaan lopen wijzen. Want het is uw goed recht en eigen keuze om te kiezen voor grijze energie. Want als dit product nu eenmaal goedkoper was dan is dat eigenlijk altijd goed. Maar grijze energie vervuilt ons milieu wel en de fossiele brandstoffen beginnen toch echt op te raken.

Energieprijzen opnieuw vergelijken? Kies groen

Als u de energieprijzen opnieuw gaat vergelijken dan kunt u het beste de keuze laten vallen op groene energie dat ook nog eens opgewekt is in Nederland. Pure Energie, Greenchoice, Vandebron, en Qurrent zijn voorbeelden van energieleveranciers die Nederlandse groene energie leveren. Ook Essent en de overige energieleveranciers bieden groene energie producten, maar veelal betreft het daar een mix van groene energie uit eigen land maar ook daarbuiten.

Veel meer duurzame keuzes beschikbaar

Met een energievergelijker kunt u de soort energie aanvinken en ervoor kiezen om alleen groene energie uit Nederland te vergelijken. Op die manier krijgt u een overzicht van alle groene energie producten uit Nederland. Maar duurzaamheid kent meerdere vormen zo kunt u uw afval op een duurzame manier verwerken. Het afval scheiden bijvoorbeeld, we hebben niet voor niets een groene container en een grijze container. Plaats een sticker op uw brievenbus met Nee-nee dan ontvangt u ook geen reclamefolders meer, dat scheelt een berg aan afval dat verwerkt moet worden. U kunt deze reclamefolders namelijk ook online bekijken.

Doe slim boodschappen en voorkom bergen afval

Wanneer u boodschappen doet, doet dit dan slimmer, u maakt een lijstje van wat u denkt nodig te hebben. En hoe cliche het ook klinkt maar ga pas boodschappen doen wanneer uw maag gevuld is. Dan loopt u minder het risico om onnodige boodschappen mee te nemen omdat u trek had. Denk eens goed na wat het voor u betekent om uw huis te verduurzamen.

Isoleer uw huis en houdt uw hoofd koel

Met uw huis verduurzamen bedoelen wij dat we ons milieu zoveel mogelijk ontlasten. Door het verbruik van gas stootten wij broeikasgassen uit, datzelfde geldt voor het gebruik van energie. Als u besluit om uw woning op een duurzame manier te verwarmen dan hebben we ook minder of geen gas nodig. Met een set zonnepanelen in combinatie met een zonneboiler kunt u uw huis verwarmen en van energie voorzien met behulp van de zon. Heeft u nu nog een oude cv-ketel? Vervang deze dan als het kan voor een Hoogrendementsketel deze HR-ketel kan uw huis duurzaam verwarmen.

Met goede isolatiematerialen in huis zal uw huis comfortabeler aanvoelen, en u heeft op die manier geen last van warmteverlies. In de zomer blijft uw huis daarentegen lekker koel zodat u zo min mogelijk de airconditioner hoeft te gebruiken. Deze airco’s zijn uiteraard handig maar verbruiken enorm veel aan energie. Ga eens naar de website energiebesparendoejenu.nl en bekijk hoeveel energie besparen u kan opleveren.

Weg met die stroomverslindende apparatuur

Vervang waar nodig elektrische apparatuur want deze doen ook een flinke duit in het zakje van energie verspilling. Uw oude koelkast kan veel meer energie verbruiken dan een nieuwe dat zou doen. Dit geldt ook voor de oude wasmachine of wasdroger. Een apparaat met energielabel A+ is veel zuiniger in gebruik waardoor uw energieverbruik omlaag gaat. Zoals u nu gelezen heeft kan het verduurzamen van uw huis u veel opleveren. Het levert u gegarandeerd een lagere energierekening op maar ook de vervuiling van het milieu gaat u daarmee tegen. Dus hoe duurzaam besluit u vanaf vandaag te zijn?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s