Nederland produceert steeds meer zonnestroom

Natuur&Milieu heeft een rapport gepresenteerd waaruit blijkt dat Nederlanders steeds meer zonnestroom produceren. Het aandeel in zonnestroom is sinds 2011 alleen maar toegenomen. Natuur&Milieu deed een onderzoek onder 400 gemeenten in Nederland.

Per inwoner scoort Amsterdam laag, maar weer hoog met totale capaciteit

Vooral de provincie Friesland en de steden Amsterdam en Zwolle blijken het meeste aan geïnstalleerde zonnestroom capaciteit te bezitten. Amsterdam heeft vooral op een creative manier zonnepanelen geïnstalleerd dit is ook dankzij gemeentelijke subsidie’s. Van de provincie Flevoland is Zeewolde de stad die per inwoner het meest aan zonnestroom produceren. Rotterdam daarentegen heeft de laatste score die wekt juist per inwoners minder zonnestroom op.

Veel hoogbouw belemmert zonnepanelen installatie

Wanneer de Amsterdam Rai en de Arena waren meegenomen in het onderzoek dan had Amsterdam een grotere capaciteit aan zonnestroom gehad, door de vele hoogbouw en het huursegment is het moeilijker om in Amsterdam meer zonnepanelen te plaatsen. Het onderzoek was ook echt gericht per persoon aan geïnstalleerde capaciteit. Desondanks komt Amsterdam nog steeds uit op een vermogen van 10,700 kilowattpiek ter vergelijking met Rotterdam: 6.600 kilowattpiek.

Friesland aan kop na Amsterdam

Friesland scoort ook hoog omdat er minder hoogbouw te vinden is, en meer koopwoningen. In dat geval scoren gemeentes met minder hoogbouw hoger met zonne-energie. Nederland moet in 2020 voor 14% aan duurzame stroom produceren, op dit moment is dat nog maar 4,8% waarvan 0,2% word ingenomen door zonnestroom.

Bron:Nu.nl

Advertenties

Een reactie op “Nederland produceert steeds meer zonnestroom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s